WORDPRESS SEO

BEREIK DE TOP 10 VAN GOOGLE

WordPress SEO-specialist

Wij van SEOtijger kunnen met de meeste CMS-systemen goed overweg. Wij hebben veel klanten die allemaal verschillende systemen gebruiken zoals WordPress, Shopify, Shopware, Joomla en Drupal. WordPress is wel verreweg het meest populair. Er zijn naar schatting maar liefst 64 miljoen WordPress websites en maandelijks bezoeken 400 miljoen mensen een WordPress website. 

We werken wij erg veel met WordPress. Wij kunnen goed overweg met WordPress en met het optimaliseren voor meer resultaat. WordPress wordt door veel verschillende bedrijven gebruikt, van start-ups tot hele grote bedrijven. Doordat wij zoveel klanten hebben die WordPress gebruiken kennen wij langzamerhand alle ins- en outs van het systeem. De website waar je je nu op bevindt is ook een WordPress website, niet slecht toch?

Wordpress SEO
Yoast SEO plugin checks

Yoast SEO plugin voor WordPress SEO

Yoast SEO is de grootste SEO plugins van WordPress en ook een plugin die wij op onze eigen website gebruiken. Yoast SEO heeft op dit moment maar liefst 5 miljoen actieve installaties en wordt beoordeeld met 4.8 van de 5 sterren.

Yoast SEO verschijnt naast al je berichten die je maakt. Je kan aangeven op welk keyword je focust en Yoast SEO laat met een duidelijk overzicht zien of je aan alle SEO eisen voldoet. Yoast kijkt bijvoorbeeld ernaar hoe vaak het keyword voorkomt in je tekst en of de structuur van je pagina wel goed is. 

Ook heeft de Yoast SEO een support mogelijkheid. Je kunt dan hulp krijgen van een medewerker van Yoast die je verder helpt met je probleem. Naast de support van de medewerkers is er ook een hechte community ontstaan van mensen die Yoast SEO gebruiken. Yoast heeft een populair forum waar mensen elkaar kunnen helpen en veel tips en tricks worden uitgewisseld. Ook schrijft Yoast SEO een eigen blog waarin je veel tips krijgt over SEO binnen WordPress.

Rank Math voor WordPress

Rank Math is soortgelijk aan de Yoast SEO plugin. Rank Math is wel een stuk minder populair ondanks dat je meer kan met Rank Math met de gratis versie. Met Rank Math kun je ook bij je pagina’s een bepaald zoekwoord selecteren waar jij je op wilt focussen. Rank Math toont dan een grote lijst met punten waaraan je pagina wel en niet voldoet. Bij Rank Math krijg je een score hiervoor, hoe hoger de score hoe beter. 

Naast dat je je zoekwoorden kunt instellen kun je ook aangeven wat Google met je pagina moet doen. Je kunt met Rank Math aangeven of je wilt dat de pagina een noindex, nofollow of een noarchive moet zijn. Hiermee kun je onder andere bepalen of een pagina wel of niet in de zoekresultaten mag verschijnen.

Rankmath wordpress seo
URL structuur

URL-structuur voor WordPress

Op WordPress is ook de mogelijkheid om de URL’s van je pagina handmatig aan te passen. Wij bekijken deze altijd goed.

Bijvoorbeeld wij zijn bezig met het optimaliseren van een webwinkel binnen WordPress. Een niet aangepaste in URL ziet er soms zo uit:

Voorbeeld123.nl/?p=140

Wijzigen wij dan naar:

Voorbeeld123.nl/kleding-kopen 

Zo weet Google duidelijk waar dit over gaat waardoor deze pagina een stuk hoger zal scoren dan de eerst genoemde URL.

Ook is de structuur van je website erg belangrijk. Een website moet 1 geheel zijn en je moet vanaf 1 punt overal kunnen komen. Een goede URL ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Voorbeeld123.nl/herenkleding/shirts/print/

In deze URL is duidelijk de zoektocht die je hebt gehad te zien. Je bent eerst naar herenkleding gegaan toen koos je voor heren shirts en daarna koos je voor heren shirts met een print erop. Heel je zoektocht staat duidelijk in de URL.

Blog of artikelen schrijven

Ook schrijft SEOtijger blogs en artikelen voor klanten. Hierin kunnen wij het schrijven geheel uit handen nemen of je kunt ervoor kiezen dat wij advies geven waarover jij zelf kunt gaan schrijven. Zoals eerder verteld kan in WordPress Yoast SEO of Rank Math je goed helpen bij het schrijven van goede SEO teksten in WordPress.

Woocommerce seo

WordPress SEO voor webshops

Buiten dat wij artikelen en blogs schrijven kijken wij ook met de klant mee naar categoriepagina’s en producten. Ook maken wij veel webshops SEO optimaal in WordPress. De meeste webshops in WordPress worden gemaakt met Woocommerce. Dit is een plugin voor WordPress. Wij weten goed de weg te vinden in Woocommerce omdat wij vele klanten hebben die deze plugin gebruiken om van hun website een webshop te maken.

Factoren buiten WordPress om

Niet alleen technische optimalisatie en steengoede content is belangrijk, maar ook de factoren buiten je website om. Heb je bijvoorbeeld een Google mijn bedrijf resultaat, wordt je vermeld in bedrijfsgidsen, en hebben andere websites een link naar jouw webshop opgenomen? Er zijn bijvoorbeeld influencers met een blog of bekend social media kanaal die je het product kunt laten reviewen op hun platform in ruil voor het gratis ontvangen van het product. Vooral wanneer er dan een link wordt geplaatst naar jouw Shopware webshop, draagt dit bij aan betere Google posities. Daarnaast zijn er nog vele andere technieken voor het verkrijgen van links. SEOtijger kan dit uit handen nemen om maandelijks meerdere links te verkrijgen die je posities in Google laten groeien.

ONTVANG DE GRATIS SEO SCAN

SEO check ontvangen

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN VAN

SEOTIJGER

Zowel startende ondernemers, MKB en webshops schakelen SEOtijger in voor online groei. Voor SEO zijn wij je ideale partner! De slimme SEOtijger is de draaiende motor van je website voor het ontvangen van zoekmachine verkeer!

Link-Building-Icon

Ontvang een rapport met alle links naar je website. Krijg inzicht in welke links goed of slecht zijn en laat ons analyseren welke links je concurrent heeft.

Keyword-Research-Icon

We zetten diverse tools in om een focuslijst met zoekwoorden samen te stellen. Enkel voor de meest potentiële en relevante zoekwoorden gaan we optimaliseren.

Traffic-Analytics-Icon

We onderzoeken het gedrag van bezoekers op je website om aan de hand van deze resultaten je te voorzien van website optimalisatie advies.

Rank-Tracking-Icon

Ontvang maandelijks een voortgangsrapport waarin je precies kunt zien op welke posities je staat en wat de voortgang is met betrekking tot de vindbaarheid.

Content-Creation-Icon

Wil je zelf een blog schrijven? Dan kun je ons altijd om advies vragen met betrekking tot interessante zoekwoorden of schrijftips. Of laat ons SEO teksten schrijven.

Back-Link-Building-Icon

Laat ons relevante websites benaderen voor een linkplaatsing. Kwalitatieve links bevorderen je Google vindbaarheid. Onze werkwijze is strategisch en gericht.

Wil Je Meer Verkeer Via Google?

Schakel de hulp van SEOtijger in! Kies voor een slinkse, slimme en snelle zoekmachine optimalisatie specialist!