SHOPWARE SEO

BEREIK DE TOP 10 VAN GOOGLE

Shopware zoekmachine optimalisatie

Heb jij gekozen voor een Shopware webshop, maar blijven de bestellingen achterwege? Dan wordt het tijd om aandacht te besteden aan zoekmachine optimalisatie. Zoek je een betrouwbare partner voor SEO om met jouw Shopware shop meer TOP 10 posities in Google te behalen? Dan ben je bij SEOtijger aan het juiste adres. Lees alles over mogelijke strategieën die kunnen worden gekozen voor het laten groeien van je Shopware webshop middels zoekmachine optimalisatie.

Shopware SEO
HOGER IN GOOGLE KOMEN MET

Shopware SEO technische instellingen

Voor het verkrijgen van betere Google posities is het belangrijk om de Google titels en beschrijvingen van de shop pagina’s goed op orde te hebben. Deze moeten aantrekkelijk geschreven zijn, relevant zijn aan wat jouw doelgroep zoekt én aantrekkelijk zijn om op te klikken. In zowel Shopware 5 als de nieuwe Shopware 6 kun je instellen dat de Google titels en beschrijvingen automatisch worden ingevuld aan de hand van een sjabloon. Verkoop je bijvoorbeeld schoenen, dan kun je instellen dat de categorie schoenen automatisch wordt aangevuld met “kopen – Brand name” Dus “Schoenen kopen – Brand name”. Ook de beschrijvingen kunnen aan de hand van zo’n sjabloon worden ingesteld. De belangrijkste pagina’s kun je het beste handmatig optimaliseren. Zo kun je de Google titel en beschrijving nog aantrekkelijker maken.

URL structuur van Shopware optimaliseren voor SEO

Shopware heeft de mogelijkheid ingebouwd om zoekmachine vriendelijke URL’s te genereren. URL’s die allerlei vraagtekens en speciale tekens bevatten, worden niet aanbevolen. Shopware biedt de mogelijkheid om dit soort URL’s om zetten in vriendelijke versies zoals /schoenen-kopen/, welke zowel voor bezoekers als Google beter werken. Daarnaast kun je bij het inrichten van je productcategorieën of blog categorieën de belangrijkste zoekterm in de URL’s verwerken. Ook dit helpt om beter gevonden te worden op de betreffende zoekterm. Deze termen moeten eerst worden bepaald door middel van zoekwoordonderzoek.

Zoekwoordonderzoek voor Shopware webshop

Bij het uitwerken van een SEO strategie is zoekwoordonderzoek van groot belang. Het vinden van zoektermen die geregeld worden gezocht in Google, maar niet te algemeen en te concurrerend zijn, is een specialistische klus. Ook voor Shopware SEO is het bepalen van de juiste zoektermen van belang. Zo wordt “schoenen” veel gezocht, maar de concurrentie is te groot. Al veel specifieker zijn “Roze Adidas sneakers”, de kans om te scoren op zo’n specifieke term wordt al veel groter. Dit kan echter alleen door op de juiste plekken deze termen ook te verwerken in je Shopware Shop, zonder te overdrijven en alleen nog maar te schrijven voor zoekmachines.

Blog of nieuwsartikelen voor SEO

Het regelmatig plaatsen van nieuwe blog of nieuwsartikelen draagt ook bij aan stijgende bezoekersaantallen via Google. Vooral wanneer je onderwerpen uitkiest die én vaak gezocht worden én waarbij de (goede) antwoorden nog slecht te vinden zijn in Google. Met blogs kun je de diepte in gaan en specifieke onderwerpen behandelen. Verkoop je bijvoorbeeld schoenen? Dan kun je in een blog schrijven over bijvoorbeeld “gevoerde sneakers”. Dit wordt zo’n 260x per maand gezocht. En het biedt een specifieke invalshoek waarbij je kunt schrijven over de voering in bepaalde modellen sneakers waardoor je nooit meer koude voeten krijgt.

Productcategorieën vindbaarheid verbeteren

Jouw productcategorieën kun je voorzien van op maat geschreven SEO teksten. Zo kun je bij de heren schoenen een stuk schrijven over “Heren schoenen kopen” bijvoorbeeld. Zonder tekst op je categorie pagina is het haast onmogelijk om een positie te bemachtigen in Google met alle concurrentie die er is. Het is dus belangrijk om hier teksten voor te gaan schrijven of te laten schrijven door een SEO bureau zoals SEOtijger.

Denk ook aan de factoren buiten je webshop om

Niet alleen technische optimalisatie en steengoede content is belangrijk, maar ook de factoren buiten je website om. Heb je bijvoorbeeld een Google mijn bedrijf resultaat, wordt je vermeld in bedrijfsgidsen, en hebben andere websites een link naar jouw webshop opgenomen? Er zijn bijvoorbeeld influencers met een blog of bekend social media kanaal die je het product kunt laten reviewen op hun platform in ruil voor het gratis ontvangen van het product. Vooral wanneer er dan een link wordt geplaatst naar jouw Shopware webshop, draagt dit bij aan betere Google posities. Daarnaast zijn er nog vele andere technieken voor het verkrijgen van links. SEOtijger kan dit uit handen nemen om maandelijks meerdere links te verkrijgen die je posities in Google laten groeien.

ONTVANG DE GRATIS SEO SCAN

SEO check ontvangen

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN VAN

SEOTIJGER

Zowel startende ondernemers, MKB en webshops schakelen SEOtijger in voor online groei. Voor SEO zijn wij je ideale partner! De slimme SEOtijger is de draaiende motor van je website voor het ontvangen van zoekmachine verkeer!

Link-Building-Icon

Ontvang een rapport met alle links naar je website. Krijg inzicht in welke links goed of slecht zijn en laat ons analyseren welke links je concurrent heeft.

Keyword-Research-Icon

We zetten diverse tools in om een focuslijst met zoekwoorden samen te stellen. Enkel voor de meest potentiële en relevante zoekwoorden gaan we optimaliseren.

Traffic-Analytics-Icon

We onderzoeken het gedrag van bezoekers op je website om aan de hand van deze resultaten je te voorzien van website optimalisatie advies.

Rank-Tracking-Icon

Ontvang maandelijks een voortgangsrapport waarin je precies kunt zien op welke posities je staat en wat de voortgang is met betrekking tot de vindbaarheid.

Content-Creation-Icon

Wil je zelf een blog schrijven? Dan kun je ons altijd om advies vragen met betrekking tot interessante zoekwoorden of schrijftips. Of laat ons SEO teksten schrijven.

Back-Link-Building-Icon

Laat ons relevante websites benaderen voor een linkplaatsing. Kwalitatieve links bevorderen je Google vindbaarheid. Onze werkwijze is strategisch en gericht.

Wil Je Meer Verkeer Via Google?

Schakel de hulp van SEOtijger in! Kies voor een slinkse, slimme en snelle zoekmachine optimalisatie specialist!