SEO scan tools voor website analyse

seo tools scan

Er zijn vele SEO scan tools op de markt voor een website analyse. Met een SEO scan krijg je direct inzicht in de technische SEO problemen van je website. Er zijn gratis SEO scan tools beschikbaar, maar deze zijn meestal wel gelimiteerd. De betaalde varianten hebben vaak meer opties zoals het uitdraaien van een rapport of de limieten voor het aantal te scannen pagina’s ligt hoger.

 

 

Gratis SEO scan tools

Er zijn veel websites te vinden waarmee je gratis een SEO scan of website analyse kunt maken. Hoewel de meeste gratis SEO scan tools gelimiteerd zijn, kun je toch een hoop waardevolle informatie halen uit een SEO scan tool. In de praktijk gaat er vaak veel mis met te lange URL’s, dubbele meta titels (Google titels), het hebben van dubbele content of juist te weinig tekst op een pagina of een te trage site. Met SEO scan tools kun je mogelijk de oorzaak ontdekken van een verminderde vindbaarheid.

Web.dev SEO check

Web.dev is een algehele scan tool ontwikkeld door Google om je website te analyseren. De tool is met name gericht op ontwikkelaars. Toch geeft deze gratis seo scan tool gratis inzicht in de snelheid, toegankelijkheid, het voldoen aan best practices en SEO van je website.

Screaming Frog SEO spider

Screaming Frog is een website crawler waarmee je meerdere pagina’s van je website kunt scannen voor een SEO check. Met deze gratis software versie kun je tot 500 pagina’s scannen. Vervolgens kun je zien of er op die pagina’s gebroken links voorkomen, of er foute redirects zijn en daarnaast krijg je met name een goed overzicht van de pagina’s die in Google komen. Aan de hand van de meta titels en beschrijvingen kun je ook in één overzicht bekijken of er wel goede beschrijvende titels en beschrijvingen zijn toegevoegd. Het is zo mogelijk om goed je totale site te visualiseren.

Een alternatief voor Screaming Frog is Beamusup deze is ongelimiteerd en alleen beschikbaar om te downloaden voor Windows. Qua functionaliteiten en werking is Beamusup vergelijkbaar met Screaming Frog.

Neil Patel SEO scan

Neil Patel SEO analyzer is gratis te gebruiken, maar wel gelimiteerd in de hoeveelheid aandachtspunten die je kunt zien als je niet ingelogd bent. Na het inloggen met een Google account zie je meer. Je ziet direct wat de kritische punten zijn qua technische SEO, maar ook wanneer er bijvoorbeeld pagina’s zijn met te weinig tekst.

Woorank

Woorank geeft een algemeen website rapport. Je kunt per dag maar een paar pagina’s testen, maar ook als je enkel de hoofdpagina test krijg je al aardig wat informatie. Zo zie je of je een sitemap hebt, of je een robots.txt bestand hebt en of je website wel mobielvriendelijk is. Daarnaast zie je wat voor koptitels je hoofdpagina gebruikt en je weet of je website gestructureerde opmaak gebruikt. Kortom Woorank is zeker een SEO scan tool die je kunt uitproberen om te zien of er algemene aandachtspunten zijn.

Websitesnelheid voor SEO

Een snelle website is belangrijk voor SEO. Het meest belangrijk is het dat je geen langzame website hebt. Vooral websites die te langzaam lopen een groot risico op slechtere Google posities.

Met Google Pagespeed Insights kun je snel zien hoe je desktop site en mobiele site presteert op het gebied van snelheid. Daarnaast kun je zien op welke punten snelheidswinst te behalen valt.

Dubbele content scan met Siteliner

Siteliner is een gratis tool (met een limiet) om te zien of er op je websites pagina’s zijn die stukken tekst bevatten die al ergens anders op je website staan. Dit wordt ook wel duplicate content genoemd. Het is namelijk belangrijk voor SEO om op elke pagina unieke content te hebben staan. Met deze tool kun je ontdekken waar niet-unieke teksten staan en op welke pagina de betreffende tekst al voorkomt. Zo weet je welke teksten je moet herschrijven of vervangen om te streven naar 100% unieke content.

Betaalde SEO scan tools

Website auditor van SEO Powersuite

Website auditor is een onderdeel van de SEO powersuite van Link-assistant. Website auditor is een software programma die je kunt opstarten waarna je een scan van je website kunt draaien. Vervolgens zie je precies wat alle technische SEO fouten van je website zijn en waarom ze belangrijk zijn voor SEO. Lees meer over deze SEO scan tool: Website auditor

Screaming FROG betaalde versie

Heb je Screaming Frog uitgeprobeerd en ben je enthousiast geworden over deze SEO crawler? Dan kun je kiezen voor de betaalde variant om van nog meer functies gebruik te kunnen maken. Daarnaast kun je dan ook grotere websites en webshop scannen aangezien de limiet van 500 pagina’s dan niet meer geldt.

Ahref’s SEO analyzer

SEO analyzer van Ahref’s. Kies je voor Ahref’s dan kun je niet alleen gebruik maken van de SEO analyzer, maar je kunt deze als onderdeel gebruiken van een compleet SEO pakket met de SEO scan tool, rank checking en backlink onderzoek.

SEranking

SEranking website audit is online te gebruiken en ook hierbij is de website audit module te gebruiken als onderdeel van een abonnement met rank tracking, zoekwoordonderzoek, backlink checker, rapporten etcetera.

Gratis SEO scan van SEOtijger?

Wil je liever een complete gratis SEO scan via e-mail ontvangen? Vraag vrijblijvend een scan aan.

Zo bespaar je een hoop tijd aan het proberen van alle SEO scan tools en krijg je een deskundig SEO advies die verder gaat dan alleen het technische gedeelte. Of je nu bezig bent met WordPress SEO, gebruik maakt van Joomla of een Shopify webshop hebt, SEOtijger kan je altijd voorzien van een praktische en waardevolle SEO check.