Bedrijvengidsen efficiënt voor SEO of niet?

Bedrijvengidsen seo linkbuilding

In dit artikel gaan we je wat meer uitleggen over bedrijvengidsen linkbuilding. Is het aanmelden bij bedrijfsgidsen bevorderlijk voor je SEO en waarom wel of niet? Ook hebben we een lijst gemaakt met 38 GRATIS bedrijfsgidsen die je kunt gebruiken.

Wat zijn online bedrijfsgidsen?

Online bedrijfsgidsen zijn gidsen waar je bedrijven in kunt vinden. Bij deze gidsen wordt een bedrijf vaak gefilterd per branche en/of locatie. Online bedrijfsgidsen maakt het mensen makkelijker om bepaalde bedrijven te vinden. Door deze gidsen kunnen mensen gemakkelijk bedrijven met elkaar vergelijken door middel van reviews bijvoorbeeld.

Waarom zijn deze bedrijvengidsen gratis?

Bij de meeste bedrijvengidsen is het basisprofiel op de bedrijfsgids gratis. Als je extra’s wilt dan betaal je hier meestal voor. Een extra kan zijn een uitgebreider profiel met een langere beschrijving, video’s of extra foto’s.

Waarom aanmelden bij bedrijfsgidsen?

De voornaamste reden dat mensen zich aanmelden bij bedrijvengidsen is om gevonden te worden. Sommige mensen zoeken bepaalde producten of diensten via een bedrijfsgids en zo kunnen mensen bij jouw bedrijf terecht komen.

SEO-marketeers gebruiken bedrijvengidsen vaak om backlinks te verkrijgen. Bij sommige bedrijfsgidsen krijg je een do-follow backlink naar jouw website. Vaak hebben bedrijfsgidsen een hoge autoriteit wat een positief effect heeft op je Google positie. Ook zijn bedrijvengidsen goed voor je SEO omdat dit door Google wordt gezien als goede backlinks. Bedrijfsgidsen weten vaak wel dat je een do-follow link wilt en vragen hierom wel vaak een betaling voor een vermelding met een do-follow link.

Lokale SEO met bedrijvengidsen

Met lokale SEO focus je je op een bepaalde plek zoals een dorp of een stad. Lokale SEO is vooral belangrijk voor mensen met een fysieke winkel waar mensen langs kunnen komen.

Ook kan het aanmelden bij bedrijvengidsen een positieve invloed hebben op je Google mijn Bedrijf positie. Ook al wordt er geen link geplaatst, dan kan de plaatsing op de bedrijfsgids nog steeds positief zijn. Zowel de organische- als Google Maps posities kunnen hierdoor verbeteren. Als je Google mijn Bedrijfsprofiel goed is ingericht, kan deze vaker naar voren komen op verschillende zoektermen.

Door lokale SEO zorg je ervoor dat je Google Mijn Bedrijf zo hoog mogelijk komt te staan. Als je nu vanaf een dorp naast Uitgeest SEO intoetst krijg je nog steeds SEOtijger op positie 1 te zien.

Lijst met 38 GRATIS bedrijvengids vermeldingen

Alle Adressen
Cylex Bedrijvengids
De Telefoongids
Drimble
FBG
Hotfrog
Offerti
Online-bedrijvengids
Openingstijden.com
Openingstijden
Regiogidsen
Nederlandinbedrijf
Tuugo
Uw-adres
Wielevert
Yelp
Google Mijn Bedrijf
MKB bedrijvengids
Mijn ZZP
Online Zakengids
Yalwa
NL Bedrijfsvermelding
Bedrijvengids
Zoekbedrijf Bedrijvengids
Alle Bedrijven Online
Bedrijfstelefoongids.nl
Wie levert
Bedrijfstelefoongids
directorynl.nl
klik-info.nl
mkb-lokaal.nl
nlbedrijfsvermelding.nl
openingstijdengids.nl
opiness.nl
places.nl
pages24.nl

Wil je je linkbuilding en SEO uitbesteden?

Als ondernemer is het lastig om hoge posities te halen als je je niet geheel focust op SEO. Daarom is het handig om een SEO-specialist in te schakelen. SEOtijger is een echte specialist met jaren lange ervaring in het vakgebied.

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op.